Vit fisk är väldigt mättande per kcal och är därför perfekt en fastedag. Denna rätt går fort att laga
och är så gott!
 
Ingredenser (2 port)
  • 300 g vit fisk ex. torsk, hoki, alaska pollock 
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk dill
  • 2 msk fisk/hummerfond
  • 50 g bladspenat
  • rivet skal och saft av 12 citroner
  • 1 tsk salt
  • 2 små potatisar
  • 200 gr haricots verts

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda grädde, spenat, fond och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken. Blanda citronskal, salt och dill och strö det över fisken.
  3. Stek i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med en liten kokt potatis eller potatismos
 
385 kcal

Kommentera

Publiceras ej